Ravintokouluttaja: Koulutuksen sisältö

 

Moduuli 3c: Ikäkaudet

Ikäkausiruokinnat – joihin kuuluu myös kantavat emät, koska onhan sikiöaikakin ikäkausi – on ehkä se helpoin asia ravintokouluttajan työssä. Aidosti ei tarvitse suuremmin paneutua ruokintaongelmiin, vaan kerrotaa ihmisille sellaiset asiat, joita ei kannata tehdä ja loppu on kannustamista ja komppaamista.

Olen aina pitänyt ikäkausitöistä, koska niistä puuttuu aina eräänlainen pakko, omistajat eivät ole kuolemanväsyneitä ja konkurssin partaalla sairaan koiran takia. Sen sijaan asiakkaat ovat innoissaan ja huoli, jota korjataan, ei ole negatiivista vaan positiivista halua parempaan ja siitä yli. Plus että tapaukset antavat kivan buustin omalle osaamiselle, koska asiakkaat kertovat aina ummet ja lammet rodustaan, sen tilanteesta ja mahdollisista ongelmista.

Ravintokouluttajan arki rakentuu kahdelle jalalle. Ensimmäinen on oman osaamisen jakaminen. Toinen on oman osaamisen laajentaminen. Ikäkausityöt palvelevat vahvemmin jälkimmäistä ja joskus olen ajatellutkin, että maksuasetelma pitäisi olla toisinpäin – mutta se olisi loiva tie omaan konkurssiin.

Mitä mieltä olit jutusta?

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi

Kiitos!

Harmi, että juttu ei ollut mieleen tai ei auttanut

Jelppaa kehittymisessä

1 2 3 4 5 6 7 8 9