×

Vinkki: MyLoggerin kiinnitys koiraan

/ / Treenaus

Jatketaan sarjaa simppelit käytännön vinkit. Meillä käytetään tällä hetkellä kolmea GPS-reittitallenninta koirien liikkumisen seuraamiseen (tarkempaa analyysia treenihyödyistä tulee kunhan dataa on kerätty tarpeeksi). Käytössä on MyLogger. Ei ehkä paras, en tiedä, mutta lienee sieltä järkevimmästä päästä hinnaltaan. Se ei ole käyttäjäystävällisin varmastikaan tietojen purun suhteen, sillä tuntuu siltä, että laitteen asennus (ainakin) Windows 7 ympäristöön vaatii hieman enemmän kuin peruskäyttäjätaitoja – ottaen huomioon, että suurin osa käyttää edelleenkin selaimessa urlien antoon Googlen hakua. Ei osata käyttää selaimen omaa osoitekenttää. Joten muistutukseksi taas kerran. Karttapalvelua tarjoava ja laitetta markkinoiva Traxmeet ei tarjoa uusimpia ja toimivia ajureita, vaan ne on haettava itse osoitteesta http://www.i-gotu.com. MyLoggerissa on yksi huolestuttavan heikko kohta, ja se on USB-kaapeli – aika näyttää kuinka kauan liitin pelaa.

EDIT: Kartat tarjoava palvelu ei ole enää toiminnassa, joten MyLoggeria ei kannata ostaa, jos sellaiseen törmää

Tuo tikkuaskia pienempi laite on kiinnitettävä jotenkin koiraan. Ensin suunnittelimme tekevämme mantteleihin (meillä koirat ovat aina vapaana heijastimantteleissa, poikkeuksetta) jonkunlaisen taskun, mutta se ei ollut hyvä idea; muutama pitää piehtaroinnista. Ja koska naamaa on hierottava hankeen, niin myöskään kuonokopparipustukset eivät olleet vaihtoehto. Siispä kaulapanta.

Tupakoinnista on joskus hyötyä, tällä kertaa sätkien vääntämisestä. Tyhjiä filtteripusseja löytyy meidän taloudestamme, mutta toki mikä tahansa minigrippussi tai vastaava toimii aivan samalla tavalla. Loggeri paketoidaan keskelle, pussi kierretään ympärille ja teipataan molemmista päistä kaulapantaan kiinni. Nyt meillä on käytössä jääkiekkoteippi, sitä mustaa lapa-tavaraa. On hieman helpompi repiä irti ulkoilun jälkeen.

Joku helpompikin tapa lienee olemassa, mutta tuo täyttää tällä hetkellä vaatimuksemme: helppo, halpa ja vesitiivis.

Muuten, jos käyttää useampaa loggeria, niin on huomattavan fiksu idea ottaa koko paketti irti, kaulapantoineen. Nimittäin kun loggerit ovat kauniissa rivissä keittiön pöydällä odottamassa purkua, niin on melkoisen vaikeaa siinä vaiheessa arvuutelle mikä oli kenenkin kaulassa.

Seikkaile

Etsi tai selaa Katiskaa, ja hyödynnä mitä tarvitset

Jaa ja saa

Jaa kokemuksia, kysele ja juttele. Joko kommenteihin tai Katiskan naamaan.

Hyödynnä

Jos haluat oppia lisää, niin suuntaa Sumppuun luennoille ja koulutuksiin

Ehkä
joku
näistä?

Pentusaastetta III

11 toukokuun 2011 By Jakke Lehtonen in Puruvoima

Pentusaastetta II

01 toukokuun 2011 By Jakke Lehtonen in Puruvoima

Vinkki: Halvat lelut

24 huhtikuun 2011 By Jakke Lehtonen in Puruvoima

Tissivideo

23 huhtikuun 2011 By Jakke Lehtonen in Puruvoima

Viikon päättömyys: Brit Care ja kuivaliha

19 maaliskuun 2011 By Jakke Lehtonen in Kuivamuonat
TOP