UNOHTUIKO KIRJAUTUMISTIEDOT?

Ruokinnan idea

Arvio 4.00 5:stä perustuen 3 asiakkaan arvotukseen.
(3 tuotearviota)

0,00 

Ruokinnan idean tavoite on saada sinut ymmärtämään mitkä asiat aidosti vaikuttavat koiran ruokaan ja mitkä ovat niiden keskinäiset suhteet. Tärkein pyrkimys on pakottaa sinun pohtimaan ja syventymään omassa ruokinta-arjessasi kysymykseen miksi, koska se vastaa kysymykseen miten.

Ottamalla ilmaisen luennon liityt myös Katiskan uutislistalle. Saat sitä kautta vinkkejä koiran ruokinnasta, uutisia koiramaailmasta ja tietoa Katiskan koiramaisista luennoista ja koulutuksista. Ja jos myöhemmin et enää haluakaan tietoa mailitse, niin pystyt lopettamaan tilauksen helposti.

 

Kouluttaja: Jakke Lehtonen
tuotetunnus (SKU) idea-1 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Tätä tarjoamme:

Koiralla on oikeus saada täysipainoista ruokaa, joka sopii sille. Ihmiset tekevät koiransa ruokinnan suunnittelua aivan jokainen päivä, vaikka sitä ei tehtäisikään tietoisesti. Ostaessa tutkitaan vaihtoehtoja, ja vanhassa tutussa pysyminenkin on valinta. Tämä koskee niin kuivamuonien käyttöä kuin raakaruokintaakin. Mutta koska ruoka on tärkein asia, mitä koiralle annetaan, niin siihen pitäisi suhtautua riittävällä vakavuudella ja perustaa valinnat tietoon.

Ruokinnan suunnittelu perustuu vahvimmin erilaisten saantien laskemiselle. Ynnäillään vitamiinien mikrogrammoja tai pohditaan mineraalien imeytymisiä. Vitamiinit ja mineraalit rakentavat elimistön, mutta niiden määrä ruuassa määrää vain paljonko ruokaa on annettava. Niiden laskeminen on viimeinen ja tärkeydestään huolimatta vähäpätöisin tekijä siinä kokonaisketjussa, jota kutsutaan ruokinnaksi tai ruokinnan suunnitteluksi.

suunnittelu_havainnekarttaRuokinnan idean tavoite on saada sinut ymmärtämään mitkä asiat aidosti vaikuttavat koiran ruokaan ja mitkä ovat niiden keskinäiset suhteet. Tärkein pyrkimys on pakottaa sinun pohtimaan ja syventymään omassa ruokinta-arjessasi kysymyksiin miksi, koska silloin sinulle aukeaa kuin itsestään vastaus kysymykseen miten.

Kun ymmärrät vastauksen kysymykseen miksi, niin itse ruokinta pelkistyy samaan kuin ihmisten arki: syödäänkö tänään jauhelihaa, broileria vai kalaa; otetaanko tomaattia, paprikaa vai porkkanaa – raaka-aineiden valintaa.

Kuuntele koulutuksen intro:

 

Pysähdy miettimään eri vaikuttajia ja miten ne painottavat sinun toteuttamaasi ruokintaa. Jokainen tekijä löytyy aivan jokaisen koiran ruokinnasta, vaikka ei aina omistajan tietoisella tasolla. Kuivamuonissa osa haaroista perustuu markkinoinnin myymään mielikuvaan sekä mainosväittämiin – kuten ruokakipon ravintoarvot perustuvat käsitteeseen täysravinto ja suunnittelu on toteutettu FEDIAF:n antamilla standardeilla. Terveysaspekti löytyy vaikkapa ruokaan lisätyistä yrteistä tai funktionaalisten ruokien terveyslupauksista.

Koulutuksen oppituntien perustana on havainnekartta ja sen osat. Jokainen oppitunti käsittelee yhden perusryhmän. Koulutus kokoaa lopuksi opitut asiat perkaamalla ruokakipon yhteydet sekä kytkennät – ensin mietitään miksi ja viimeiseksi miten annettu ruoka vastaa samaan kysymykseen: miksi.

Ruokinnan idean on tuhti lähes neljän tunnin luentopaketti

 1. Ravitsemus (32 min)
 2. Ympäristö (yht. 60 min)
 3. Koira tietää (yht. 47 min)
 4. Uskot & Luulot (27 min)
 5. Ruokakippo (23 min)
 6. Ruokakipon anatomia (34 min)

Ruokinnan idea on pakollinen peruskurssi, jos suunnittelet tai harkitset osallistumista Sumpun ravintoneuvoja-koulutukseen (beta-vaihe alkaa syksyn alussa, seuraa Sumpun tiedotusta). On ymmärrettävä omassa tekemisessään miksi ruokkii, mitkä ovat vaikuttaneet valintoihin ja miten, ennen kuin on mahdollisuuksia opastaa ja neuvoa muita heidän ongelmissaan.

 

3 arviota tuotteelle Ruokinnan idea

 1. Arvostelu tuotteesta: 4 / 5

  Sini (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä perusteos ruokinnan opiskelun aloittajalle. Hyvä, kun mukana kuitenkin myös vinkkejä, miten suunnitella muiden koirille ruokavalioita (mitä ottaa huomioon suunnitelmissa, muutakin kuin ne koiran tarpeet).

 2. Arvostelu tuotteesta: 4 / 5

  Johanna Kauhanen (varmistettu kirjoittaja)

  Hyödyllinen, asiaa, mielenkiintoinen

 3. Arvostelu tuotteesta: 4 / 5

  Helys9 (varmistettu kirjoittaja)

  Hyödyllinen 🙂 aloittelijoille.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

YLÖS

Nyt luennot yhdellä kiinteällä kuukausihinnalla: ota yksi, katso kaikki! Piilota tämä ilmoitus

});