Perjantaitarpeet on sähköpostiblogi, jossa tällä kertaa kerrotaan kuinka paljon koira tarvitsee eri ruokia saadakseen riittävästi proteiinia.
Tryptofaani on koiralle välttämätön aminohappo, joka vaikuttaa koiraan hormonien serotoniini ja melatoniini sekä B3-vitamiinin kautta.
Metioniini on lihasta saatava rikkipitoinen aminohappo ja tärkein tapa saada rikkiä. Se kulkee aina yhdessä kysteenin/kysteiinin kanssa.
Sisäloiset ovat koiraharrastajien, varsinkin kasvattajien, keskuudessa vähintään yhtä suosittu keskustelun aihe kuin ulosteen koostumus. Asia, jota harrastukseen vihkiytymättömien on hankala ymmärtää. Jokaisella koiralla on matoja, sisäloisia. Määrät vaihtelevat vaikeasti löydettävistä munista aina täyteen aikuismuotojen invaasioon, mutta siellä ne silti piileskelevät. Sisäloiset aiheuttavat jonkun verran terveydellisiä ongelmia, mutta pääsääntöisesti ne ovat kohtuullisen harmittomia, ainakin niin kauan,
Pikkupentu tarvitsee kasvuvaiheessa vahvaa ja ravintoaineltaan rikasta ruokaa.
Greyhoundeilla on koiraroduista eniten lihasta koko kropan massasta. Ehkä, ehkä ei. Olen nähnyt staffeja, joilla suhde voi olla vielä parempi. Joka tapauksessa ruokinnan proteiinit näyttelevät melkoisen tärkeää roolia.  Christer Sundqvist on saanut professori Antti Meron kirjoittamaan blogiinsa hivenen proteiineista ja valkuaisaineista. Hyvää tekstiä, ja sisältää ihan perusasiaakin. Kannattaa todella lukea! Veteraaniurheilija: Antti Mero Koko ajan
LIha on koiran perusruokaa, koska koira on lihansyöjä. Liha on myös koiralle tärkein ja arvokkain lähde saada proteiinia. SIlsi lihan arvo on suurempi kuin vain proteiini, eikä lihaa saisikaan lutsua proteiiniksi, vaan proteiinien lähteeksi.
Aminohapot ovat orgaanisia yhdisteitä, joista kaikki proteiinit ovat muodostuneet. Keho valmistaa solunsa aminohapoista, hiilihydraateista, rasvahapoista, vedestä ja useista vitamiineista ja kivennäisainesta. Soluja kuolee jatkuvasti ja uusia syntyy koko ajan tilalle. Lisäksi maksa muodostaa aminohapoista lähes sataa erilaista verenkierron proteiinia. Aminohappoja käytetään elimistössä myös monien hormonien ja välittäjäaineiden tuottamiseen.