Ruokinnan idea kertoo miksi koiria ruokitaan siten kuin useimmat ruokkivat. Yllättäen syy on harvemmin koira.
Koiran ruokinnan suunnittelua tehdään joka päivä. Ihmiset eivät vain tiedä sitä.
Koiran ulkoinen habitus, turkki, kynnet, tassut tai silmät, ovat omistajien tärkein mittari ruokinnalle. Mutta valitettavasti myös epävarmin siltä osin, että johtopäätökset ja siten korjattavat asiat, saattavat mennä pieleen.
Uskot ja luulot voivat joskus olla koettua kokemusta, mutta silloihan kyse on kylläkin tiedosta. Se mihin me uskomme, on vakainta "tietoa", eikä sitä kyetä herkästi horjuuttamaan mitenkään.
Ruokakippoa itsessään ei voida koskaan ohittaa kun puhutaan koirien ruokinnasta - riippumatta onko aiheena syyt vai käytännön toteutus.
Ruokakippoa itsessään ei voida koskaan ohittaa kun puhutaan koirien ruokinnasta - riippumatta onko aiheena syyt vai käytännön toteutus.
Ruuan luvut, se mikä on ravinnon ravintoarvo koiralle, pitäisi olla vähintään samat kuin mitkä ovat koiran tarpeet. Koira määrää silti mikä on sen aito tarve ruualle.
Koiraa ruokitaan hyvin useasti siten miten ympäristö suosittelee.
Facebook on yksi suurimmista vaikuttajista siihen miten koiria ruokitaan, koska se näyttelee niin isoa roolia useiden ihmisten elämässä.
Tuttavat ja ystävät ovat vahvin vaikuttaja siihen mitä koiralle ostetaan ruuaksi ja miten koiraa ruokitaan.
Eläinlääkärit jakavat hoito-ohjeiden mukana paljonkin koirien ravitsemusneuvontaa. Koska ne ovat osa hoitoa, niin niitä tulisi tarkkaan seurata. Valitettavasti suurimmalla osalla eläinlääkäreistä ei ole ammattiosaamista ravitsemukseen, joka pakottaa miettimään tuleeko ohjeita noudattaa vai ei. Varsinkin kun eläinlääkäri pääosin osaavat ehdottaa vain kolmea asiaa sairaalle koiralle: edustamaansa kuivamuonaa, riisiä ja seitiä.
Mediatalot ovat heräämässä faktaan, että Suomessa on noin miljoona koiraa, joiden omistajat ovat herkkiä lukemaan, tai ainakin klikkaamaan, koira-aiheita, Ja kyllä, Katiska kuuluu myös koiramaailman mediavaikuttajiin.
Koira tietää mitä se tarvitsee tai mistä koiralla on puutetta. Ei koira tiedä.
Koiran poikkeavat tavat tai käytös tulkitaan usein merkiksi ruokinnan puutteista. Jos jostain aiheesta ei tiedetä yhtään mitään, niin tämä on sellainen. Siksi neuvojen varmuus on selkeä merkki siitä, että neuvoja ei tiedä mistä puhuu.