Tajuuks terveystajua

 

Tässä hiukan ajattelemisen aihetta, koiranruokintaan: Terveystaju auttaa ymmärtämään terveyskäyttäytymistä

Terveys- ja ravitsemuskasvattajien, tutkijoiden ja päättäjien tulisi tutustua terveystajun käsitteeseen, patistaa FT Anne Puuronen Turun yliopistosta. Nykyinen terveyskasvatus korostaa liikaa tietoa ja yksilöllisyyttä. Se ei ota riittävästi huomioon, että ihminen tekee ratkaisujaan osallisena yhteisössään, elämän virrassa, sosiaalisissa tilanteissa sekä ajan ilmiöissä ja trendeissä.

Tuo, ja koko juttu, pitää kutinsa myös koirien ravitsemuksessa. Varsinkin jos vaikkapa lainauksen terveyskasvatus korvataan ruokien – niin kuivien kuin barffinkin – mainosväittämillä ja yleisillä luuloilla. Mitään varsinaista terveyskasvatustahan ei lemmikkipuolella sinänsä edes ole olemassa. On ainoastaan minun ja muutaman muun suomalaisen kriittisemmin ravitsemusideoihin suhtautuvaa sivustoa. Kriittisyys siis merkityksessä omassakin-tyylissä-on-puutteita.

Mutta pysähtykää hetkeksi miettimään linkin viestiä. Ainakin siinä tapauksessa, että myös levitätte “ravitsemuksen sanaa”… auttaa ymmärtämään montaa sellaista ongelmakohtaa, jotka on aiemmin vain tiennyt.

Mitä mieltä olit jutusta?

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi

Kiitos!

Harmi, että juttu ei ollut mieleen tai ei auttanut

Jelppaa kehittymisessä

Ei tageja