Sumppu

 

Sumppu on uuden ajan koira-aiheinen luento- ja koulutussivusto. Sisältö on suunniteltu tarjoamaan luotettavaa tietoa sekä osaamista niin käytäntöön kuin teoriaankin.

sumppu_logoLuentoja on koiramaailmassa järjestetty niin kauan kun on ollut koiraharrastuksia. Ensimmäinen koulutuspaketti lienee kreikkalaisen Ksenofonin (kuoli 394 e.a.a.) kirjoittama Cynegeticus, jossa neuvottiin miten koirilla metsästetään. Sen sijaan ensimmäinen erityisalaan keskittyvä opas oli roomalaisen Arrianuksen (kuoli 145) kirjoittama Cynegeticus, joka keskittyi vinttikoiriin (sen aikaiseen greyhoundiin) ja niillä harrastettavaan ajometsästkseen, coursingiin. Tuota jaloa ja arvokasta perintöä Sumppu jatkaa. Ei, me emme ole vaatimattomia, eivätkä tavoitteemme ole ole yhtään sen vähäisempiä.

Suomessa on totuttu luentoihin, jossa tilataan paikalle puhuva pää. Ongelmaksi muodostuu silloin luentoajan rajallisuuden pakottama kapeus tarjottavassa tiedossa, oman vapaa-ajan sovittaminen yhteen luennon kanssa sekä pahimpana: Suomen maantiede. Etäisyydet ovat pitkät eikä etelästä ole saatu helpolla luennoitsijoita edes keskiseen Suomeen, pohjoisesta puhumattakaan.

Sumppu poistaa nuo esteet tuoden laajat virtuaaliluennot sekä -koulutukset, joissa hyödynnetään nykytekniikkaa. Enää eivät työvuorot tai kummilapsen rippijuhlat rajoita mahdollisuutta saada tietoa ja oppia uutta, eikä sinun tarvitse tehdä valintaa harrastuksesi päätapahtuman ja mielenkiintoisen luennon välillä! On vain kaksi vaatimusta – sinulla on oltava tietokone (tai älypuhelin/tabletti) ja toimiva nettiyhteys. Loppu on kiinni omasta halustasi.

Me pyrimme (ajan myötä) rakentamaan Sumppuun koulutuspaketteja, jotka kattavat jokaiset tarpeet ja halut. Aivan vielä emme ole tavoittaneet tuota pyrkimystä, mutta työskentelemme lujaa. Uusia luentopaketteja sekä koulutuksia tulee tasaiseen tahtiin – käy tarkistamassa päivän tilanne kurssimyynnistämme.

Akatemia

Sumpun akatemia on paikka, jossa koulutukset fyysisesti järjestetään – jos termiä fyysisyys virtuaalikoulutuksessa saa käyttää. Akatemia käyttää vasta vasten sähköiseen oppimiseen suunniteltua ohjelmistoa, Moodlea. Moodleen luottavat tuhannet yliopistot, korkeakoulut ja muut kouluttajat ympäri maailman, joten se kelpaa meillekin. Joten jos olet siviiliopinnoissasi käyttänyt Moodlea, niin ympäristö on sinulle tuttu. Muille lohdutuksen sanaa, että se on helppo käyttää. Tekniikka ei tule olemaan rajoitteena tai hidasteena.

Jos haluat tutustua millainen paikka Sumpun akatemia on, tai miten Moodle ympäristönä toimii, niin rekisteröidy ja liity jollekin ilmaisista kursseistamme.

 

Mitä mieltä olit jutusta?

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi

Kiitos!

Harmi, että juttu ei ollut mieleen tai ei auttanut

Jelppaa kehittymisessä

Ei tageja